Søkemotormarkedsføring: Adwords, Bing Ads

Søkemotormarkedsføring, ofte forkortet til SEM (Search Engine Marketing), er en av de mest effektive måtene man kan øke trafikken til en nettside på. På denne måten øker man omsetning og spredning. Hos Google kalles disse Adwords, mens de hos Bing heter Bing Ads.

Bli synlig med SEM

search-enginesDu og dine nettsider er ikke alene om å ønske klikk og oppmerksomhet fra potensielle kunder, og det kan være vanskelig å skille seg ut i den virtuelle jungelen av bedrifter og nettsider. Her er det mange om beinet, og for å bli synlig er det viktig at man velger de riktige metodene. Her er SEM et viktig hjelpemiddel, og gir deg et fortrinn foran dine konkurrenter.

Søkemotormarkedsføring er kort forklart en annonseform som plasserer deg i toppen av resultatlisten til de største søkemotorene. Det vil si at du betaler for annonsen, og dermed får en høyere rangering ved relevante søk. Treffet vil uansett markeres som annonse, men det øker synligheten betraktelig og er med på å generere viktig og avgjørende trafikk til sidene dine.

Betal per klikk

Måten betal per klikk foregår på er at man som annonsør byr på ulike søkeord. Det vil si at du bestemmer deg for hvilke nøkkelord du ønsker at din annonse skal gjelde for, for så å by for akkurat dette søkeordet. Denne typen annonser kalles ofte pay-per-click-annonser, og vil, som navnet tilsier, si at man betaler per klikk. Disse annonsene kommer i ulike formater ut ifra hva man velger når man setter opp annonsen. Det finnes små tekstbaserte annonser, men også direkte produktannonser, som ofte er mer visuelle og som gir forbrukeren en bedre oversikt over hva du tilbyr, og eventuelt til hvilken pris. Dette kan være uvurderlig hvis ditt produkt kjemper mot andre lignende bedrifter eller tilbydere om interesse fra kundegruppen.

Synlighet for motiverte kunder

En av de absolutt største fordelene med denne typen markedsføring, er at den plasserer ditt produkt direkte foran en motivert kunde som allerede er på utkikk etter det du tilbyr. De er gjerne også klare til å gjennomføre et kjøp, noe som betyr at mange av klikkene resulterer direkte i kjøp. Dette er helt spesielt for akkurat denne typen markedsføring, og det er vanskelig for andre markedsføringsmetoder å komme i nærheten av denne typen positiv eksponering. Nettopp derfor er SEM sterkt anbefalt dersom du ønsker å øke din omsetning og dine besøkstall.

Velg de riktige nøkkelordene

For å sette opp en suksessfull søkemotorannonse, er det viktig at du velger dine nøkkelord med omhu. Dette er de ordene dine potensielle kunder bruker når de søker, og det er din jobb å finne ut hvilke nøkkelord som vil være de aller mest effektive for å øke trafikken og omsetningen på din nettside. Her bør man begynne med å gjøre en analyse av hvilke nøkkelord som kan være relevante, og det finnes også flere online hjelpemidler som er utmerket å bruke til akkurat dette.

For å bli synliggjort i et søk gjort på dine valgte nøkkelord, må du igjennom en såkalt annonseauksjon, hvor det bys på nøkkelordene. Du tilpasser ditt bud etter hvor stort beløp du er villig til å bruke på hvert klikk. Her er det viktig å gjøre en grundig gjennomgåelse av ditt budsjett, og vurdere viktigheten av nøkkelordet i forhold til hvor god råd du har. Det kan lønne seg å bruke mer generelle nøkkelord som passer til flere av produktene du selger, slik får en så bred markedsføring som mulig fra prisen. Akkurat her kan det være lurt å rådføre seg med eksperter i feltet, for slike vurderinger er ingen enkel sak.