Joomla

joomla-logoJoomla er et CMS-system mange benytter seg av. Det er, i likhet med for eksempel WordPress, et system som er laget for å være enkelt og raskt å bruke, selv for brukere som ikke har bakgrunn i webdesign eller programmering. Det å opprette en nettside trenger ikke å være veldig avansert – dersom du får litt tips om relevante og brukervennlige systemer, som gjør det enkelt for deg å eksperimentere og komme fram til et perfekt resultat for dine behov.

Mange funksjoner

Joomla kan brukes for å designe blogger, websider og nettbutikker, og gir deg mange valgmuligheter i forhold til utforming, utseende og funksjoner. Selve systemet er skrevet i PHP, og bruker objekt-orientert programmering og programvaredesign. Med Joomla får du alle de viktigste funksjonalitetene tilgjengelig, slik som for eksempel søkefunksjon, RSS-feed og caching. Det er mulig å sette opp en serie av sider som hører sammen. For eksempel, et sett som inneholder både blogg, nettsider og webshop.

Med Joomla har man også tilgjengelig en rekke ulike extensions, eller plugins, som er med på å gjøre din nettside mer kompleks og mer skreddersydd etter hva du ønsker og trenger. Det er mange muligheter i forhold til design av nettsidenes utseende og oppsett, og her kan man starte med en mal man redigerer til man er fornøyd med det utseendet man har. En mal vil ofte gi et slags rammeverk å jobbe med, mens man senere kan finjustere detaljer etter hva slags uttrykk man er ute etter. Her er det mulig å endre på fargetemaer, for eksempel i bakgrunn, hovedtekstfarge og farge på linker. Man har også mulighet til å legge inn eget design og bilder i bakgrunnen, overskrifter eller i andre deler av nettsiden.

Skreddersydde løsninger

Med Joomla kan webdesignere du leier inn enkelt ta hensyn til dine ønsker når din nettside skal opprettes, og det produktet du ender opp med blir enkelt å drifte videre, og byr på muligheter for å gjøre de endringene du vil selv. Ved å bruke Joomla som CMS-system, ender du opp med en flott, skreddersydd nettside du kan fikse, skrive på og endre til enhver tid.

Enkelt for brukeren

Når det kommer til publisering av nytt innhold er Joomla en enkel plattform å jobbe med, og gjør det lettvint for opptil flere brukere å håndtere oppdateringer samtidig. Her kan du enkelt og greit kjøre ut nytt innhold når som helst, men du har også muligheten til å lagre en kladd for å jobbe videre med den senere, eller redigere nytt innhold etter at det er publisert. På grunn av måten systemet er lagt opp på, vil det fortsatt være oversiktlig og ryddig for flere brukere å jobbe med innhold og publisering samtidig. Brukere vil kunne gå inn og redigere hverandres materiale dersom dette er nødvendig. Fordi Joomla er lagt opp med tilknytninger til sosiale medier er det svært enkelt å dele innhold direkte til for eksempel Facebook så snart det er publisert. Det er lagt inn egne metoder for inkorporering av for eksempel YouTube-videoer for å få en så gjennomført og smidig visning som mulig. Med tag-systemet vil du kunne sørge for at dine nyeste publikasjoner vil havne i de riktige søkekategoriene, slik at innholdet ditt vil være synlig for den målgruppen du ønsker å henvende deg til.

Joomla gjør det lett å utføre søkemotoroptimalisering (SEO), slik at du kan øke dine besøkstall ytterligere. I tillegg er det mulig å bruke ulike typer søkemotor-ads for å bygge videre på dette. Joomla legger til rette for en side som er brukervennlig for både nettsidens eier og dens besøkende.