WordPress

wordpress-logoEt av de mest populære CMS-systemene heter WordPress, og sannsynligheten er stor for at du har besøkt en side laget med dette systemet i løpet av en hvilken som helst dag. Dette blir i dag brukt av utrolig mange brukere, og kan sies å være det aller største og mest fleksible av denne typen systemer. Dermed kan man også si at WordPress er det systemet med flest muligheter og størst potensiale.

WordPress kan brukes som plattform for sider lagret på en hvilken som helst utenforstående webserver, eller man kan velge å benytte seg av WordPress’ egne servere. Uansett hva man velger, er WordPress-systemet laget for at man enkelt skal kunne vedlikeholde nettsiden og drive den slik man ønsker.

Mange valgmuligheter

WordPress gir utrolig mange valgmuligheter i forhold til både oppsett og øvrig utseende, og åpner for mye morsom eksperimentering under oppbyggingsfasen. Enten om du velger å gå for en designmal eller vil leke deg med eget design, er du garantert et bra resultat. WordPress sørger for at nettsiden din har alle de funksjoner du trenger for å drifte den optimalt, samt at den gir et levende visuelt inntrykk for dine besøkende.

I likhet med andre CMS-systemer er WordPress optimalisert for søkemotorgjenkjennelse, noe som betyr at din nettside allerede fra starten vil ha gode forutsetninger for høye besøkstall. I tillegg til dette kan du jobbe videre med søkemotoroptimalisering i forhold til innholdet på siden, slik at du kan få siden din enda høyere opp i relevante søk hos de største søkemotorene. Du kan blant annet få hjelp til å legge inn spesielle annonser for å få enda flere besøk fra andre sider.

Enkelt for deg å jobbe videre med

En fordel med WordPress er at håndtering av innhold og publisering er svært enkelt, noe som betyr at etter at siden er satt opp og klar til bruk vil du selv kunne håndtere den daglige driften med publisering, redigering og enkle oppdateringer på egen hånd. Her trenger du absolutt ingen forkunnskaper innen koding eller webdesign, og det vil også være enkelt for deg å dele denne oppgaven med andre. WordPress er en plattform som gjør det enkelt for flere brukere å samarbeide og å jobbe parallelt med innhold på samme nettside.

WordPress har en mengde plugins som gjør det mulig for deg å få en løsning som fungerer helt perfekt til ditt formål – enten du vil skrive en samfunnsaktuell blogg med multimedia eller ønsker å opprette en nettbutikk.

Mobilvennlig for deg og leserne

En annen fordel med WordPress er at nettsidene som opprettes vil være mobilvennlige, slik at det ikke oppstår problemer med å vise innholdet på mobile enheter, som nettbrett eller smarttelefon. Dette gjør at du lett kan redigere innhold eller andre ting mens du er på farten, og at du ikke trenger å hindres av at PC-en ligger hjemme. Det er enkelt å inkludere bilder, videoer, linker og annet i innholdet, og du vil ha mulighet til å redigere nettsidene dine fra WordPress direkte, eller med mobile apper. Dette gjør at du alltid har nettsiden din tilgjengelig, og at du kan publisere eller redigere hvor som helst og når som helst.

Velger du å designe en nettside i WordPress, vil du ende opp med en side du enkelt kan jobbe med selv, og som du kan videreutvikle til akkurat det du selv ønsker. Trenger du å gjøre store endringer, legge til ny eller bedre funksjonalitet eller forandre på utseendet, kan dette gjøres på en utrolig enkel og brukervennlig måte med dette systemet. Det er tross alt en grunn til at WordPress har blitt såpass populært å bruke, både for ferske nybegynnere og de mer erfarne – dette passer for alle.