Drupal

drupal-logoDrupal er et CMS-system som gjør det enkelt for deg å opprette en nettside. Dette er et mindre utbredt system enn giganten WordPress, men det er like fullt et godt og helhetlig system som fungerer svært godt både for originalt design og daglig bruk. Dette er en plattform som er perfekt til alt fra blogger til personlige nettsider og firma- eller salgssider. Uansett hva som er formålet ditt med nettsiden du vil opprette, er Drupal et utmerket verktøy å bruke, og kan anbefales varmt til absolutt alle.

Velg utseende og oppsett

Systemet Drupal gir deg muligheten til å velge mellom en lang rekke ulike utforminger, maler og design som passer perfekt til akkurat dine ønsker og behov. Her starter du ofte med en mal, og redigerer denne til du er fornøyd med oppsettet og utseendet. I tillegg kan du, i likhet med WordPress, legge inn dine egne bilder eller design i bakgrunner, overskrifter og alle andre steder det passer. Du velger også selv hva slags fargetema du vil gå for, og hvilke skrifttyper du ønsker å bruke. Drupal gir deg muligheten til å enten planlegge helt ned på detaljnivå hvordan du vil siden skal se ut, eller å bruke en ferdig-mal, alt etter hvor mye tid du ønsker å legge i prosjektet.

Enkel daglig drift for flere brukere

Når nettsiden din først er bygget i Drupal, vil du enkelt kunne styre den daglige driften av siden. Den settes opp på en slik måte at du selv enkelt kan publisere nytt innhold, og videre redigere dette innholdet dersom det er nødvendig. Her vil det være mulig for deg å jobbe sammen med et team av andre innholdsansvarlige, da plattformen er lagt opp på en slik måte at flere brukere enkelt kan jobbe parallelt med eget eller samme innhold. Det er også mulig for alle involverte brukere å redigere videre på innhold som allerede er publisert. Det er enkelt å legge til media, som for eksempel bilder og video, med filer enten plassert på egne servere eller integrert fra tjenester som YouTube og Flickr. Man har i tillegg muligheten til å lage egne bildealbum hvor fokus legges på bilder fremfor tekst.

Statistikk og sosiale medier

Drupal gir deg også tilgang til logger og statistikk, som enkelt gir deg oversikt over hvordan nettsiden din gjør det i forhold til besøk og antall klikk, og dette kan være med på å hjelpe deg å sette opp nye strategier for videre utvikling og markedsføring.

Med egne knapper for sosiale medier er det enkelt å dele innhold fra nettsidene direkte over til Facebook, Twitter eller annet. Du vil også enkelt kunne dele innhold fra sosiale medier på nettsiden din om du ønsker det. Et annet pluss med Drupal er at du kan jobbe videre med søkemotoroptimalisering, for å sørge for at besøkstallet ditt øker. Her er det en fordel at Drupals maler allerede er lagt opp for at optimalisering skal kunne gjøres enklere.

Et godt valg for en kvalitetsnettside

Ved å velge Drupal vil du få en nettside med mange valgmuligheter i forhold til oppbygging og utseende, samt videre redigering etter at siden er satt opp og i drift. Her vil du ha muligheten til å selv kunne drifte, redigere, endre og tilpasse siden din akkurat slik du selv vil. Dersom du ønsker å legge til funksjoner, nye sider eller for eksempel en nettbutikk så er dette også noe som kan etter-installeres og som enkelt og raskt kan tas hånd om. Uansett hvilke problemer du skulle støte på eller hvilke endringer du kunne tenke deg å gjøre – så kan det fikses i en fei.