Facebook-markedsføring

facebook-logoFacebook er en utrolig viktig plattform dersom du ønsker å gjøre dine nettsider mer synlige og øke dine besøkstall. Facebook er nok større enn de fleste av oss klarer å forestille oss, og er det absolutt største sosiale nettverket i verden. Her finner du mer enn 1,23 milliarder aktive brukere, noe som er et helt utrolig høyt antall potensielle kunder for deg. Det er ikke mulig å trekke en annen slutning enn at Facebook rett og slett ikke kan ignoreres når det kommer til online markedsføring. Utfordringen ligger i å fokusere markedsføringen korrekt, og å vite akkurat hva som er verdt å legge tid og penger i. Du kan sette opp annonser og begynne å drifte en suksessfull Facebook-side for ditt produkt eller bedrift på relativt kort tid.

Når det kommer til markedsføring på Facebook har du tre ulike muligheter. Du kan bruke sider, grupper eller annonser. Det beste er selvsagt å benytte seg av alle tre, ettersom alle tre fungerer på ulike måter og har ulik rekkevidde.

Sider

Når det kommer til Facebook-sider er disse ikke så ulik personlige Facebook-profiler, men de er ment for bedrifter, organisasjoner og offentlige personligheter. Disse sidene gir lesere mulighet til å enten like eller følge, og de har også muligheten til å samhandle med sidens innhold uten å følge siden på jevn basis. En Facebook-side er både gratis og enkel å sette opp, men å drifte den optimalt krever at man forstår Facebook godt og har kunnskap om hvordan en stor følgergruppe kan opprettes og opprettholdes. Dette kan ta tid, og er ikke nødvendigvis så enkelt.

Grupper

Grupper på Facebook er ikke så ulike de litt mer gammeldagse diskusjonsforumene som har florert, og tidvis fortsatt florerer, på nettet. Her har man i tillegg en god del ekstra funksjoner, som gjør at det er enkelt for gruppeledere og medlemmer å samhandle. Disse gruppene er gratis å sette opp og drifte, men det kan ta mye tid å holde en gruppe i gang og å moderere samt oppdatere på en god måte.

Annonser

Facebook-annonser er en utrolig god form for markedsføring. Her har du muligheten til å sette opp annonser som er rettet direkte mot akkurat den målgruppen du vil. Du kan sikte inn annonsen etter geografisk område, alder, utdanningsnivå og interesser. Og du kan sanke nye følgere og likerklikk, ettersom annonsen ikke bare vil rette lesernes øye mot deg, men også gi dem muligheten til å like annonsen direkte. Fordelen med disse annonsene er at målparameterne er sofistikerte og gir deg muligheten til å treffe din eksakte målgruppe med presisjon. Ulempen er at de koster litt, og å kjøre en annonse over tid kan bli dyrt.

Uansett hvilken form for Facebook-markedsføring man velger, er det viktig at det gjøres på riktig måte og at man for all del unngår å spamme leserne unødvendig. Her er det viktig at det settes opp en strategi for hvordan innhold skal publiseres, hvordan man skal samhandle med lesere, og hvordan Facebook og andre nettsider skal linkes opp mot hverandre for å fungere optimalt. Er bedriften din helt fersk i bransjen, og budsjettet er stramt, kan det være lurt å begynne markedsføringen ved hjelp av de to gratismetodene. Har man derimot et litt høyere og mer etablert budsjett – eller for den saks skyld har satt av penger nettopp til dette formålet – anbefales annonser på det sterkeste. Man får det man betaler for, og i og med at annonser hjelper deg med å treffe akkurat den målgruppen du vil ha, er dette absolutt verdt hver krone.