Online markedsføring

online-marketing-2Markedsføring har endret seg kraftig de siste tiårene, og mye av den tradisjonelle markedsføringen, spesielt den i papirform, er blitt flyttet over til online markedsføring. Ofte foregår markedsføringen tydelig på populære blogger eller hos store nettsider, men den foregår også i bakgrunnen på mindre synlige måter. Det kan være for eksempel søkemotoroptimalisering eller via sosiale medier. Det er på nettet man har størst sjanse for å bli sett og oppdaget, og dette er den største drivkraften bak online markedsføring.

Bli synlig og øk besøkstallene dine

Det har blitt viktigere og viktigere at man blir lagt merke til, og dette kan oppnås på mange ulike måter når det kommer til online markedsføring. Ofte kan det være vanskelig å vite akkurat hvor man skal begynne for å gjøre seg selv og nettsider man har synlige, da det finnes et hav av forskjellige startpunkt man kan velge mellom. Gode og lønnsomme samarbeid med ulike aktører kan være nøkkelen her, men selv bør du sørge for et solid innhold på den aktuelle nettsiden. Innholdet bør bestå av gode tekster – helst inndelt i paragrafer med underoverskrifter – og media i form av bilder eller video.

Søkemotoroptimalisering

Aller først må du finne ut hvordan innholdet bør bygges opp for at det skal plukkes opp effektivt av ulike søkemotorer. Dette er en viktig del av søkemotoroptimaliseringen til nettsiden din, hvis du ønsker deg opp og fram på markedet. Det er selvsagt viktig at det innholdet du publiserer holder høy kvalitet, slik at den målgruppen du ønsker å nå faktisk beholder interessen og ønsker å komme tilbake igjen. Det er derimot også viktig at innholdet er presentert på en slik måte at det blir plukket opp av søkemotorene, og at din nettside ender opp høyt på listen over treff når relevante søk blir gjort. Dette kan du for eksempel få hjelp til av CMS-systemer, som ofte har innebygde anbefalinger for grep du kan ta for å øke synlighet. Mange systemer er allerede lagt opp på en slik måte at de blir gjenkjent som teknisk gode og brukervennlige sider av søkemotorene.

For å videre flytte nettsiden din oppover på resultatlisten hos søkemotorene er det mulig å betale for egne annonser. Det er selvfølgelig mulig, som du sikkert har sett i et google-søk, å kjøpe en annonseplass øverst på siden. Men å kjøpe annonser i for eksempel AdWords vil også bidra til flere klikk til siden din, som igjen gjør at den rangeres høyere i et søk.

Riktig håndtering av sosiale medier

Facebook er kanskje det aller største av de sosiale mediene vi har i dag. Det vil naturligvis si at en enorm mengde mennesker i alle aldre benytter seg av Facebook. Markedsføring handler i stor grad om å nå ut til flest mulig, og Facebook er dermed en perfekt plattform til dette. De fleste bedrifter og firma i dag har en egen Facebook-side der de deler nyheter, kampanjer eller noe så enkelt som en statusoppdatering. Denne plattformen er også utmerket til å kjøre små konkurranser, som får potensielle kunder til å engasjere seg – og dette er noe som koster utrolig lite tid og energi å utføre. I tillegg må vi ikke glemme litt mindre, men fremdeles nesten like populære, plattformer som Instagram, Snapchat og Twitter. På Instagram kan du dele praktfulle bilder og friste til engasjement. Snapchat har en rekke nyttige funksjoner for markedsføring, og på Twitter kan du gjøre deg kjent ved å skrive korte, konsise, og kanskje litt humoristiske meldinger. Det beste med å benytte sosiale medier til markedsføring, er at du kan dele bilder og videoer via lenker mellom de forskjellige plattformene, slik at det blir et slags spindelvev av promoteringer. Altså kommer du et godt stykke på vei om du anvender de største og mest populære sosiale mediene. Bruk sosiale medier for alt det er verdt, det er en ypperlig mulighet til å gjøre deg og bedriften din synlig og attraktiv.